Internet

Huawei, Xiaomi, Oppo i Vivo se udružuju?

Huawei, Xiaomi, Oppo i Vivo se udružuju?
Foto: N.N. | Huawei, Xiaomi, Oppo, i Vivo se udružuju?

Kao rezulat tenzija između Amerike i Kine, Huawei-ju ostao uskraćen za pristup Google Play Store-u i njihovim aplikacijama. U međuvremenu, šušakalo se da kompanija pokušava da nađe alternativu i novu prodavnicu aplikacija. I drugi kineski proizvođači su svjesni da bi koliko sutra i njima moglo nešto slično da se dogod

Poslednja vijest glasi da se Huawei udružuje sa kompanijama Xiaomi, Oppo i Vivo u saradnju kako bi olakšali progamerima aplikacija da svoje aplikacije postavljaju u prodavnice aplikacija ovih kompanija.

Ono što je bitno naglasiti jeste da ne dođe do nesporazuma da ove četiri kompanije prave jednu, svoju prodavnicu aplikacija već da pokušavaju da programerima van Kine olakšaju pristup i postavljanje na sve njihove prodavnice aplikacija. Poput Google Play-ja, to neće biti samo aplikacije i igre već i muzika, filmovi i drugo.

Prema preliminarnim informacijama, uspostaviće se jedinstveni mehanizam otpremanja aplikacija i drugih sadržaja na prodavnice svih proizvođača, za početak. Naravno, o svim dogovorima i efektima će se više znati u dogledno vrijeme, prenosi PC Press.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije