Internet

Huawei dobio odobrenje za mrežu 5G

Huawei dobio odobrenje za mrežu 5G
Foto: N.N. | Huawei dobio odobrenje za mrežu 5G

LONDON - Britanski premijer Tereza Mej dala je odobrenje da kineska kompanija "Huawei" pomogne u gradnji mreže 5G, piše britanski dnevnik "Dejli telegraf".

Britanski dnevnik piše da je Savjet za nacionalnu bezbjednost, kojim predsjedava Mejova, postigao saglasnost da se kineskom tehnološkom gigantu dozvoli ograničen pristup za gradnju manje važne infrastrukture, poput antena.

Ova odluka je donesena uprkos zabrinutosti koju su ranije izrazili ministar unutrašnjih poslova Sadžid Džavid, šef britanske diplomatije Džeremi Hant, ministar odbrane Gevin Vilijamson, ministar za međunarodnu trgovinu Lijam Foks i ministar za međunarodni razvoj Peni Mordant

Kancelarija britanskog premijera nije željela da komentariše novinski izvještaj.

Amerika je zabranila 5G tehnologiju kompanije "Huawei" i zatražila da isto učine i njeni saveznici, uključujući Australiju, Britaniju, Kanadu i Novi Zeland.

"Huawei" je vodeći proizvođač opreme za mobilne mreže nove generacije sa veoma brzim prenosom podataka, što će postati osnova evropske ekonomije u strateškom sektorima poput energetike, saobraćaja, bankarstva i zdravstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije