Internet

Pratite nas na Google news

Huawei pronašao potencijalnu zamjenu za Google Play prodavnicu

Huawei pronašao potencijalnu zamjenu za Google Play prodavnicu
Foto: N.N. | Huawei pronašao potencijalnu zamjenu za Google Play prodavnicu
N.N.

Huawei odavno razvija svog konkurenta Google Play prodavnici aplikacija pod imenom App Gallery. U slučaju da bude prinuđen zamijeniti Google Play prodavnicu, rješenje je već spremno. Ali može li bolje? Naravno.

U mogu alternativnih prodavnica Android aplikacija, jedna od boljih je definitivno Aptoide sa preko 900,000 aplikacija. Ako do sada niste upoznati sa tom prodavnicom aplikacija, toplo preporučujemo da je posjetite.

Portugalski sajt DN Insider je objavio kako je izvršni direktor Aptoide prodavnice aplikacija, Paulo Trezentos, izjavio da je Aptoide u pregovara o partnerstvu sa Huaweijem. Istakao je kako ovo nije prvi put da razgovaraju o saradnji sa Huaweijem te da još nije odlučeno kako bi se sadržaj sa Aptode prodavnice mogao pronaći na Huawei telefonima. Da li će Aptoide aplikacija dolaziti preinstalirana na Huawei uređajima ili će sadržaj Aptoide biti integrisan u App Gallery, što je rješenje koje bi Huawei vjerovatno preferirao.

Paulo Trezenros je još dodao kako nisu zaineresovani za preuzimanje od strane Huaweija, jer uvijek postoje nove mogućnnosti za poslovni napredak, te kako Aptoide već pregovara i sa drugim kineskim proizvođačima telefona kao što su Xiaomi, Oppo i Vivo.

(NN/balkanandroid.com)

Najčitanije