Internet

ITkonekt – pronađi posao u IT-ju iz fotelje

ITkonekt – pronađi posao u IT-ju iz fotelje
ITkonekt – pronađi posao u IT-ju iz fotelje
PR

Najbolje IT kompanije, organizacije, startupovi i gejming kompanije iz regiona, okupit će se na online ITkonektu (online.it-konekt.com), koji se održava od 31.marta do 2. aprila. Ovo je prvi regionalni sajam zapošljavanja, specijaliziran isključivo za IT industriju.

Prijave su već počele, a svi zainteresovani se mogu besplatno registrovati na online.it-konekt i tako osigurati svoje mesto na najvećem online IT događaju u regionu.

Na ovoj posebno prilagođenoj platformi, održavat će se i online konferencije. Tokom događaja, uživo će se uključivati IT stručnjaci iz najvećih kompanija u svijetu. Tako će posjetioci na jednom mjestu moći da čuju šta kažu stručnjaci iz Amerike, Irske, ali i korisna predavanjastručnjaka sa regionalne IT scene.

-        Online ITkonekt se održava na posebno prilagođenoj virtuelnoj platformi. Sve je podeljeno na četiri virtuelna sprata. Na Job flooru će posetioci moći da naprave virtuelnu turu kroz najbolje IT kompanije u regionu i vide koje nove poslove oni nude. Na EDU flooru će moći da se upoznaju sa programima edukativnih ustanova i IT organizacija,na Gaming flooru da isprobaju nove igrice i da se dobro zabave, a na Startup flooru da vide neke nove ideje i projekte u IT-ju. Posebno je zanimljivo to što će moći da prate online konferenciju i predavanja IT stručnjaka iz cijelog svijeta – kaže Jasmin Begić, predtsvnik za ITkonekt u BiH

ITkonekt je zajednica IT stručnjaka, koja svakim danom postaje sve veća. Ovde su okupljeni studenti tehničkih i IT nauka, zatim juniori u IT-ju, ali i iskusni seniori i menadžeri velikih IT projekata. Cilj ITkonekta je da napravi jednu veliku regionalnu IT zajednicu, koja će osnažiti IT sektor u regionu i umrežiti IT kompanije, organizacije, gejming scenu, starupove i IT stručnjake u celom regionu.

-        IT sektor je jedna od najbrže rastućih grana bh. ekonomije. U posljednjih 5 godina ostvario je rast od 72%. Broj zaposlenih u ovome sektoru u BiH porastao je za više od dve trećine u proteklih 6 godina. Na evidencijama službi za zapošljavanje, nećete naći nezaposlene IT stručnjake i zato je ovo oblast koja nudi veliki broj radnih mesta i odlične uslove za rad. Sa druge strane sve IT kompanije u regionu imaju potrebu pronalaska kvalitetnog kadra. Cilj ITkonekta je da uveže poslodavce, sa kadrovima koji su im neophodni.

Da podsetimo, prijave za događaj  su u toku, a besplatna registracija je na online.it-konekt.com.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije