Internet

Igraju "Squid Game" u stvarnom životu - s dvije bitne razlike

Igraju "Squid Game" u stvarnom životu - s dvije bitne razlike
Foto: Printscreen/YouTube | Igraju "Squid Game" u stvarnom životu - s dvije bitne razlike
N.N.

U Netflixovoj popularnoj seriji "Squid Game", ulozi su visoki. Ako pobijedite, dobijate 45,6 milijardi korejskih vona (oko 39 miliona dolara). Ako izgubite - umrete. Jutjuber MrBeast je sada kreirao "Squid Game" u stvarnom životu, s tim što ulog nije život igrača.

Isto kao u originalnoj TV seriji, MrBeast-ova verzija uživo prikazuje 456 ljudi u numerisanim, zelenim trenerkama, koji se bore i takmiče kako bi osvojili gomilu novca. Pobjednik osvaja 456.000 dolara.

To je dosta manje od onoga što je pobjednik osvojio u seriji, ali ako je za utjehu - ukoliko izgubiš, ne umireš. Umjesto toga, ispod majice svakog igrača je pričvršćen mali uređaj koji "iskače", pravi rupu na majici i izliva braonkastu tečnost.

Verzije "Squid Game" serije u stvarnom životu su ranije već kreirane, ali je malo vjerovatno da je neka od njih rekonstruisala igre u ovoj mjeri.

Nazvana "MrBeast Game", verzija iz stvarnog života sadrži rekonstrukciju svakog pojedinačnog seta iz serije - i to na impresivan način. Set "crveno/zeleno svjetlo" je oživljen, zajedno sa jezivom lutkom, a tu su i setovi za meč za potezanjem konopca, igra sa klikerima i stakleni most. Postoji čak i soba puna kreveta na sprat. Finalna igra je, međutim, drugačija.

Takođe, za razliku od originalne serije, oni koji budu eliminisani u kasnijim rundama dobijaju novac kao utješnu nagradu.

Zanimljivo je da verzija iz stvarnog života nema nijednu od dramatičnih priča ili mračnog nasilja, kakve smo vidjeli u TV seriji. Ipak, MrBeast-ova verzija još uvijek prikuplja preglede na YouTubeu.

Od kada je video stigao na YouTube 25. novembra, sakupio je preko 110 miliona pregleda, prenosi B92.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije