Internet

Instagram: Novim alatima u borbi protiv govora mržnje

Instagram: Novim alatima u borbi protiv govora mržnje
Foto: Image by Webster2703 from Pixabay | Instagram: Novim alatima u borbi protiv govora mržnje
N.N.

Instagram je najavio novu alatku koja će korisnicima omogućiti da automatski filtriraju zahtjeve za direktne poruke koji sadrže uvredljive reči, fraze i emodžije.

Alat je namijenjen poznatim i javnim ličnostima koje dobijaju veliki broj neželjenih, štetnih direktnih poruka, a ažuriranje se nadovezuje na Instagramov rad na borbi protiv govora mržnje na platformi.

Filter "zahtjeva za poruke (eng. message request)" može se uključiti ili isključiti u novom odjeljku aplikacije pod nazivom "skrivene riječi (eng. hidden words)". Korisnici takođe mogu da prilagode sopstvenu listu na osnovu onoga što ne žele da vide. Kada je uključeno, uvredljive poruke će se prebacivati u zaseban direktorijum. Direktne poruke u ovoj fascikli su skrivene, što omogućava korisnicima da pregledaju poruke bez potrebe za čitanjem. Ako korisnik odluči da uđe u poruku, može je pročitati, izbrisati ili prijaviti.

Uz to najavu, Instagram je takođe objavio da uvodi alat koji omogućava ljudima da preventivno blokiraju nove naloge od strane uznemiravača. Sada, kada korisnik blokira nekoga u aplikaciji, imaće mogućnost blokiranja svih novih naloga koje ta osoba otvori. Kompanija je odbila da precizira kako to radi, rekavši samo da koristi "raznovrsne signale" za otkrivanje novih naloga tih istih korisnika.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije