Internet

Instagram Story dobija 3D avatare

Instagram Story dobija 3D avatare
Foto: Unsplash/Azamat E | Instagram Story dobija 3D avatare

Kompanija Meta, u čijem su vlasništvu Instagram, Facebook i Messenger servisi, objavila je više planova koji pomenute servise približavaju metaverzumu.

Instagram Stories, kao i direktne poruke, će dobiti 3D avatare, dok će na Facebooku i Messengeru avatari biti ažurirani.

Pomenute opcije prvo dobijaju korisnici u SAD-u, Kanadi i Meksiku, kojima će se virtuelni avatari prikazivati u stikerima, objavama, profilnim slikama, kao i na Quest VR platformi.

Kada su u pitanju izmjene, novi avatari dobijaju drugačije oblike lica, dok će tu biti i pomagala za one sa hendikepom, poput slušnih pomagala ili invalidskih kolica.

"Ukoliko ste u prošlosti već kreirali avatar na Facebooku, pripremite se da vidite novu stranu sebe - bukvalno. Vaš avatar će automatski ući u treću dimenziju kao dio ovog ažuriranja, a mi se trudimo da budemo sigurni da vaše novo i poboljšano ja odgovara izborima koje ste prethodno napravili. Međutim, sada postoji mnogo više opcija nego što je bilo ranije! Imaćete priliku da uđete u polje za uređivanje i unesete neke promjene", stoji u objavi kompanije Meta.

Korisnici će moći da kreiraju jednog avatara i da ga koriste na svim platformama, ili da kreiraju posebnog avatara za svaku od dostupnih platformi.

 

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije