Internet

Instagram će preko fotografija otkrivati nasilnike

Instagram će preko fotografija otkrivati nasilnike
Foto: N.N. | Instagram će preko fotografija otkrivati nasilnike

Instagram se želi još snažnije boriti protiv online nasilja te su objavili kako su počeli koristiti novu tehnologiju koja će im omogućiti da u samim fotografijama detektuju znakove online nasilja. Na taj način i oni žele koristiti vleštačku inteligenciju u moderiranju sadržaja na svojoj platformi.

“Većina sadržaja na Instagramu je pozitivnog karaktera i veseli ljude, ali povremeno tu ima fotografija koje su nepoželjne”, rekao je Adam Moseri, novi direktor Instagrama u službenoj objavi.

Dodaje kako koriste mašinsko učenje kako bi proaktivno prepoznali nasilje u fotografijama i njihovim opisima te odmah to proslijedili timu zaduženom za detaljniju provjeru, prenosi 24sata.hr.

Njihova tehnologija tako može prepoznati niz taktika poznatih kod online nasilja, poput ocjenjivanja, poređenja, ocjenjivanja opisa. Čest primjer je kada se neka osoba stavi na sliku pored druge i upoređuje u negativnom smislu.

Facebook je takođe nedavno uveo svoje nove alate protiv online nasilja koji omogućuju da se uklone trolovi sa feedova, ali i opcije da se uklone i sakriju skupni komentari te da se prijave komentari u korist neke žrtve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije