Internet

Instagram novom opcijom kreće u borbu sa YouTube-om?

Instagram novom opcijom kreće u borbu sa YouTube-om?
Foto: N.N. | Instagram novom opcijom kreće u borbu sa YouTube-om?
N.N.

Instagram i YouTube iznimno su popularne platforme među influenserima koje na ovim mrežama prate milioni ljudi, međutim postoje velike razlike u načinima na koje uticajne osobe pripremaju sadržaj za ove servise.

Dok na YouTubeu objavljuju samo videozapise, Instagram pruža više mogućnosti, ali i neka ograničenja – mogu se objavljivati slike, Stories i videozapisi, a ograničenja se odnose na dužinu trajanja videa.

Maksimalna dužina objavljenog videa na Instagramu trenutno iznosi 60 sekundi u feedu i 15 sekundi u pričama, no to bi se uskoro moglo promijeniti.

U Facebook kompaniji razmišljaju o velikom povećanju dužine videa koji se objavljuju na Instagramu te bi ograničenje od 60 sekundi povećali na čak 60 minuta.

 Ovakvo povećanje trajanja videa otvorilo bi brojne nove mogućnosti zarade za Instagram, ali i nove mogućnosti influenserima koji bi sada i u Instagramu dobili platformu na kojoj će moći objavljivati duže videozapise i raznnovrsniji  sadržaj za koji je potrebno puno više vremena od jedne minute.

Dugi videozapisi mogli bi se objavljivati kao dio Storiesa te je, prema novinarskim izvorima, ekipa iz Instagrama već imala sastanke s izdavačima kojima bi ova promjena mogla biti korisna, a videozapisi navodno će se i dalje prikazivati vertikalno.

Iz Instagrama trenutno ne žele komentarisati ove informacije tako da nije poznato kada bi mogli omogućiti objavu dugih videa.

Što se Instagrama tiče, osim privlačenja korisnika YouTubea, objavljivanje dužih videa otvoriće nove mogućnosti zarade od oglašavanja jer se u duže videozapise može plasirati više oglasa.

(NN/zimo.hr)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije