Internet

Instagram pretvara svaki video u Reel koji će biti dostupan svima

Instagram pretvara svaki video u Reel koji će biti dostupan svima
Foto: Arhiva/Ilustracija | Instagram pretvara svaki video u Reel koji će biti dostupan svima
N.N.

​Servis je počeo sa testiranjem opcije, koja će omogućiti da svaki video koji se objavi na Instagramu postane Reels, a sve kako bi bio dostupniji većem broju korisnika na Instagramu i Facebooku.

Zvaničnik kompanije Meta je istakao: "Testiramo ovu funkciju, kao dio napora da pojednostavimo i poboljšamo video iskustvo na Instagramu".

Instagram Reels funkcija je prvo postala dostupna korisnicima u SAD tokom avgusta 2020. godine, od kada se bilježi značaja popularnost Reels formata kratkih videa.

Konsultant za društvene mreže Mat Navara je na Twitteru objavio fotografiju nove funkcije, ističući da će biti dostupni video efekti, biće moguće dodavanje muzike, a video klipovi mogu da se remiksuju u nove Reels i biće dostupni svima ukoliko je nalog korisnika javan. Ukoliko imate privatni Instagram nalog, Reels će vidjeti samo vaši pratioci

Pomenuta promjena je u fazi testiranja, ali nije poznato da li će i kada postati dostupna svim korisnicima. Takođe, nije poznato šta će se desiti sa postojećim video sadržajem koji je objavljen na Instagramu, kao i da li će korisnici i dalje moći da kače video klipove dužine do 10 minuta (ili do 60 minuta za verifikovane naloge).

Prije skoro godinu dana, Šef Instagrama Ada Mozeri je istakao da Instagram više nije samo aplikacija za dijeljenje fotografija, a kompanija svoj fokus usjmerava ka kreatorima, videu, kupovini i razmjeni poruka, prenosi b92.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije