Internet

Instagram testira opciju dijeljenja tuđih objava

Instagram testira opciju dijeljenja tuđih objava
Foto: Pixabay | Instagram testira opciju dijeljenja tuđih objava

Instagram (opet) testira novu funkciju koja imitira druge društvene mreže. U pitanju je dijeljenje tuđih objava.

Kako piše portal TechCrunch, Instagram je potvrdio testiranje opcije "ponovnih objavljivanja" da bi korisnik na svoju vremensku liniju mogao da postavi tuđi sadržaj.

Ova funkcija najviše liči na Twitterovu opciju retvitovanja i vrstu dijeljenja koja su uobičajena na Facebook i nekim drugim mrežama, što se takođe testira i na Tik-Toku.

Deljenje tuđe objave da bi je videli vaši pratioci nije novina za korisnike Instagrama. Korisnici su do sada mogli da podijele tuđe objave tako da ih njihovi pratioci vide, ali samo kao stori ili manje masovno putem direktnih poruka.

Test je omogućio korisnicima da podijele objavu na svojim fidovima bez potrebe da snime ekran i ponovo je postave ili da se dovijaju na neki drugi način.

Osim ponovnih objava unutar vašeg sopstvenog fida, Instagram je izmenio i opcije dijeljenja na više platformi. U test verziji prednost se daje deljenju putem Snapchata, Messengera ili Whatsappa u odnosu na slanje u direktne poruke, što je slično Tik-Tok pristupu.

Kao i uvijek, najčešći komentar korisnika na unapređenja koja uvodi Instagram i na testiranja raznih opcija je da je u pitanju metamorfoza Instagrama u Tik-Tok ili neku drugu društvenu mrežu – u zavisnosti od funkcionalnosti.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije