Internet

Instagram testira opciju koja bi obavještavala o problemima na platformi

Instagram testira opciju koja bi obavještavala o problemima na platformi
Foto: Ilustracija | Instagram testira opciju koja bi obavještavala o problemima na platformi
N.N.

Nakon što su prošle nedjelje Facebookovi servisi bili nedostupni satima, što je brojnim korisnicima koji ih koriste za posao i komunikaciju s drugim osobama, izazvalo probleme, čini se bi se stvari u budućnosti mogle promijeniti.

Naime, iz Instagrama su najavili kako testiraju novu opciju koja bi obavještavala korisnike kad platforma ima problema ili je nedostupna. Ideja je da se korisnicima na zidu odmah pojavi obavijest. Ali, iz Instagrama ističu kako nije ideja da šalju obavijesti uvijek, već kad "primijete da su korisnici zbunjeni i traže odgovor".

"Kroz razgovor s našom zajednicom i temeljno ispitivanje, znamo koliko je zbunjujuće kad se privremeni problemi pojave na Instagramu. Kad utiču na komunikaciju ili dijeljenje, ali isto tako znamo da to može ljude navesti da pomisle kako su problemi jedinstveni za njih. Nedostatak informacija može biti frustrirajući, zbog čega želimo pružiti mogućnost da lakše shvate što se događa", napisali su na službenom blogu. 

Takve obavijesti mogle bi olakšati život korisnicima koji koriste Instagram za posao, ali i omogućiti da na vrijeme prebace komunikaciju na neku drugu platformu, prenosi Zimo.

Prema informacijama iz Instagrama, za sad će ovu opciju testirati na ograničenom broju korisnika u SAD-u, a ako se pokaže korisnom (u što nitko ne bi trebao sumnjati nakon prošle tsedmice), mogla bi biti korištena i u ostatku svijeta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije