Internet

Instagram vraća Compose dugme na dno

Instagram vraća Compose dugme na dno
Foto: Unsplash | Instagram vraća Compose dugme na dno
Nezavisne novine

Instagram je redizajnirao svoj početni ekran kako bi doveo compose dugme na prečice na dnu aplikacije.

Donje prečice su prvobitno imale Reels na centralnom mjestu, Shop tab i Profile na desnoj strani sa Explore i Home tabovima na lijevoj strani.

Instagram je predstavio ovaj novi izgled krajem 2020. sa fokusom na Reels i Shop prečicu sa namenskim tabovima i pomeranjem compose dugmeta i prečice aktivnosti u gornji desni ugao pored poruka.

Izgleda da Instagram sada pomijera fokus sa Reels-a i da će compose dugme biti u sredini trake sa prečicama na dnu. Instagram se bori za pažnju u kratkom vertikalnom video formatu sa rivalskim TikTokom od 2020. godine i odlučio je da stavi sve svoje resurse na Reels – aplikacija je čak podrazumijevano prikazivala Reels kada ste otvorili Instagram.

Instagram je bio pod intenzivnim pritiskom mega-influencera kao što su Kim Kardašijan i Kajli Džener koje su želele da Instagram prestane da gura video sadržaj i da se drži fotografija.

Mnogi renomirani fotografi, uključujući Petera McKinnona, čak su prešli na društvene platforme koje su davale prioritet fotografijama u odnosu na video, kao što je Vero. Tab Reels će se pomjeriti udesno da bi zamijenila Shopping tab.

Shop tab nije bila mnogo korišćena jer su ljudi odlučili da posjećuju prodavnice direktno sa svojih profila.

"I dalje ćete moći da postavite i vodite svoju prodavnicu na Instagramu dok nastavljamo da ulažemo u iskustva kupovine koja pružaju najveću vrednost za ljude i preduzeća u fidovima, pričama, kolutovima, oglasima i još mnogo toga", navodi Instagram u najavi.

Nove promjene će početi da se primenjuju u februaru.

(PC Press)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije