Internet

Pratite nas na Google news

Internet domen čuvenih "Pirata" prodat za 50.000 dolara

Internet domen čuvenih "Pirata" prodat za 50.000 dolara
Foto: N.N. | Internet domen čuvenih "Pirata" prodat za 50.000 dolara
N.N.

Nekoliko domena povezanih sa čuvenim Pirate Bay sajtom ponovo je dostupno ovog mjeseca nakon što njihov vlasnik nije obnovio registraciju.

Tako je prije nekoliko dana domen Piratebay.org prodat na aukciji za 50.000 dolara, a uskoro će doći red i na ThePiratebay.com. Oba domena su prethodno bila registrovana na zvaničnoj stranici Pirate Bay.

Kako prenosi Torrent Freak, u posljednjih nekoliko godina Pirate Bay tim imao je na raspolaganju mnogo "rezervnih" domena, za slučaj da se nešto dogodi. To je uključivalo razne egzotične lokacije, ali i "Piratebay.org" i "ThePiratebay.com", međutim, oba domena su istekla, i nejasno je zato nisu obnovljena.

Ovo zapravo nije problem za čuvenu torent stranicu, jer se ovi domeni i nisu nikada koristili kao glavni, osim možda u početku nakratko. Međutim, to ne znači da neće biti vrijedni za nekoga, kao što se i dokazalo na Drop Catch aukciji.

Još uvek ne znamo šta će novi vlasnik uraditi sa "Piratebay.org" domenom, tako da će biti zanimljivo da vidimo kako će se stvari odvijati.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije