Internet

Kako Džef Bezos mailom sa samo jednim znakom plaši svoje radnike

Kako Džef Bezos mailom sa samo jednim znakom plaši svoje radnike
Foto: N.N. | Kako Džef Bezos mailom sa samo jednim znakom plaši svoje radnike

Izvršni direktor Amazona, Džef Bezos, plaši svoje radnike e-mailom koji sadrži samo jedan znak, upitnik, kako piše BusinessInsider.

Znak upitnika u mailu navodno znači Bezosovu zabrinutost za zadovoljstvo potrošača. Naime, Amazonovi korisnici mogu poslati žalbu direktno Bezosu koji, iako ne odgovara na te mailove, pročita ih te proslijedi direktorima odgovornima za određeno područje.

"I dalje imam adresu na koju korisnici mogu pisati. Vidim njihove mailove i proslijedim ih uz znak upitnika koji znači: 'Možeš li ovo istražiti' Zašto se ovo događa?'", objasnio je Bezos.

Mailovi žalbe česti su u Amazonu, te kada radnici prime Bezosov mail, moraju sve pustiti, istražiti situaciju i javiti se s odgovorom što je prije moguće, a to ponekad znači i cjelonoćni rad i rad vikendom, prema jednom od Amazonovih direktora, kojem svaki put kada primi ovakav mail navodno "stane srce".

Osim toga, Bezos ovo vidi kao način uvida u poslovanje kompanije.

"Budući da pošaljemo milijarde paketa godišnje, potrebni su nam tačni podaci i metrika kako bi znali je li sve u redu s pošiljkama, a ono što sam primijetio jest da kada se podaci i 'anegdote0 ne podudaraju, anegdote su one koje su tačne", izjavio je Bezos dodajući da je jedna od najvećih Amazonovih vrijednosti upravo “opsjednutost korisnikom”.

Tačnije, prema Bezosovim riječima, "kompanije su često opsjednute konkurencijom i troše svoju energiju reagujući na njihove proizvode, dok su potrošači nezadovoljni i žele nešto više zbog čega, koliko god si ispred konkurencije, zaostaješ za potrošačima i njihovim željama". Kako to ne bi bio slučaj i s Amazonom, Bezos želi ostati u kontaktu s Amazonovim korisnicima, što je inače rijetkost za direktore kompanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije