Internet

Kako da vratite fotografiju koju ste obrisali na WhatsAppu

Kako da vratite fotografiju koju ste obrisali na WhatsAppu
Foto: Pixabay/HeikoAL | Kako da vratite fotografiju koju ste obrisali na WhatsAppu
N.N.

Ako ste u WhatsAppu slučajno izbrisali neku važnu fotografiju, ne brinite - postoji nekoliko metoda pomoću kojih ih možete vratiti, ali one uključuju kontaktiranje sagovornika ili deinstalaciju aplikacije.

WhatsApp, najpopularnija aplikacija za dopisivanje, nudi mogućnost skladištenja primljenih fotografija. Ako želite da ih izbrišete, moraćete da ih izbrišete i iz razgovora i iz galerije. Prvo što možete uraditi jeste da odete u galeriju i vidite da li se fotografija tu nalazi. Ako je nema, na raspolaganju su vam neke druge opcije. Za skraćivanje pretrage uvijek možete u pretragu upisati WhatsApp.

Ako ne vidite fotografiju, a koristite skladištenje u cloudu, postoji nada. Ukoliko koristite automatsko slanje slika, postoji šansa da je WhatsApp poslao sliku u oblak, objašnjava Makeuseof.

Pogledajte pod stavkama poslatih slika, u skladištu fotografija ili nekoj manjoj mapi u koju WhatsApp možda smješta slike.

Kako spasiti sliku koju je poslao neko drugi?

Pri povratku slike iz zaborava može vam pomoći kontakt s kojim ste se dopisivali - sve što je potrebno jeste da ih upitate imaju li sliku u razgovoru - ako niste koristili opciju brisanja za sve, šanse da druga osoba ima pohranjenu sliku vrlo su velike. Ako je ima, može vam je proslijediti.

Kako spasiti fotografije pohranjene u sigurnosnoj kopiji?

Ako niko u grupi ili razgovoru više nema fotografiju koju tražite, uvijek možete posegnuti za trikom vraćanja putem sigurnosne kopije, uz uslov da u razdoblju nakon što ste je obrisali niste radili sigurnosno skladištenje podataka s WhatsAppa. Ako jeste, u oblaku imate "snimak" vašeg WhatsAppa nakon što ste izbrisali sliku.

Ako niste, sve što je potrebno da uradite jeste da izbrišete aplikaciju, ponovno je instalirate i uđete u razgovor u kojem se nalazila fotografija. Ako niste napravili sigurnosnu kopiju, sve što je potrebno da uradite jeste da je pronađete i uskladištite.

Žalosna istina o vraćanju izbrisanih fotografija

Ako nijedan od ovih metoda ne pomaže, s fotografijom se, nažalost, morate pozdraviti. Podaci u razgovoru zavise od sigurnosnih podešavanja i arhiva podataka na telefonima sagovornika. To znači da ćete - ako niste uskladištili fotografiju, omogućili automatsko čuvanje, izbrisali samo za sebe ili ostavili u arhivi - do nje morati doći na neki drugi način.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije