Internet

Pratite nas na Google news

Korisnici masovno brišu aplikaciju, WhatsApp odlaže promjene

Korisnici masovno brišu aplikaciju, WhatsApp odlaže promjene
Foto: Ilustracija | Korisnici masovno brišu aplikaciju, WhatsApp odlaže promjene
Tanjug

WhatsApp je objavio da za tri mjeseca odlaže promjene uslova korišćenja, nakon što su mnogi korisnici izbrisali aplikaciju u strahu da će taj servis za poruke dijeliti njihove povjerljive podatke s Facebookom.

Izmjene je trebalo da stupe na snagu 8. februara, a sada je firma objavila da se to neće dogoditi prije 15. maja.

WhatsApp je ovom objavom i kampanjom o zadržavanju starih uslova korišćenja servisa pokušao da spriječi masovni prelazak korisnika na druge platforme, piše agencija Rojters.

WhatsApp je istakao da ažuriranje neće uticati na to da se više podataka dijeli sa Facebookom, već je, prije svega usmjereno na pomoć drugim firmama da bolje komuniciraju s klijentima preko te platforme.

"Znamo da je došlo do konfuzije i dezinformacija oko tog ažuriranja i želimo da objasnimo naše principe i činjenice", naglasili su u saopštenju na blogu.

Razgovori i prepiska na WhatsAppu, kao i lokacija i imenik i dalje će biti šifrovani, pa ni Facebook ni WhatsApp neće imati mogućnost da korisite te privatne informacije, tvrdi kompanija.

Najava o ažuriranju uslova korišćenja prošle sedmice je stvorila paniku i izazvala bijes kod brojnih korisnika koji su rekli da se radi o napuštanju osnovnih vrijednosti WhatsApp koji je i stekao brojne korisnike upravo reputaciji da su na ovoj platformi podaci korisnika zaštićeni.

Međutim, šteta je već učinjena - ovih dana zabilježen je veliki porast skidanja aplikacija poput Signala i Telegrama sa Apple i Play storea.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije