Internet

Korisnicima Google Diska datoteke misteriozno nestaju

Korisnicima Google Diska datoteke misteriozno nestaju
Foto: Twitter / Printscreen | Korisnicima Google Diska datoteke misteriozno nestaju

​Ako ste tokom posljednjih nekoliko dana provjerili svoj račun za pohranu datoteka na Google disku i ne možete pronaći neke ili sve svoje datoteke, niste jedini. Kako je izvijestio "The Register", brojni korisnici Googleove usluge pohrane u oblaku izjavili su tokom proteklih nekoliko dana da su njihove datoteke misteriozno nestale.

Neki od tih korisnika objavili su o svojim problemima s uslugom na forumima Googleove podrške.

Jedna je osoba prijavila ove probleme Googleovoj podršci. Neki pokušaji vraćanja datoteka, uključujući korištenje programa za oporavak, dosad nisu uspjeli. Slične poruke objavili su i drugi korisnici Google diska.

Za sada se čini da ovaj problem utiče samo na korisnike Google diska koji pristupaju usluzi putem aplikacije za PC. Čini se da ne utiče na ljude koji koriste wvb mjesto Google diska ili njegove mobilne aplikacije.

Najnovije ažuriranje o ovom problemu na forumima za podršku, koje je navodno došlo od člana Googleovog tima, objavljeno je ranije jutros.

Navedeno je:

"Od jutros znamo da su projektni inženjeri uključeni i da pokušavaju shvatiti glavni uzrok prije nego što mogu ponuditi popravak. Nemojte mijenjati svoju korijensku mapu za Disk. Nadamo se da ćemo ove sedmice dobiti rješenje", prenosi "BajtBox".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije