Internet

Pratite nas na Google news

Liam Bot: Facebook chatbot za praznični period

Liam Bot: Facebook chatbot za praznični period
Foto: The Verge | Liam Bot: Facebook chatbot za praznični period
N.N.

Facebook se već neko vreme bori da sačuva imidž bezbjednog online prostora, pa se u tom kontekstu pojavio i novi bot koji bi zaposlenima trebalo da pomogne da se izbore sa kritikama tokom praznika.

Nova alatka ponela je ime Liam Bot, te bi zaposlenima trebalo da pomogne u razgovorima o brojnim Facebook kontroverzama. Bot je namijenjen samo Facebook osoblju, te je do njih stigao za Dan zahvalnosti, a testira se još od početka godine.

Funkcija nudi spisak odgovora na uobičajena pitanja o problemima kompanije, a sastavio ih je tim za odnose sa javnošću. Kada se, na primjer, upita o govoru mržnje, Liam Bot nudi nekoliko odgovora, poput onog koji tvrdi da je Facebook zaposlio više moderatora koji rade na rješavanju ovog problema.

Chatbot je nastao nakon što je sve više zaposlenih počelo da traži savjete u vezi sa odgovorima na pitanja koja se tiču brojnih problema koje je Facebook generisao u nekoliko prethodnih godina, pa radnici sada imaju šablone koji bi trebalo da im olakšaju komunikaciju sa porodicom i prijateljima, te ostalim radoznalcima, i da im omoguće da ne prekrše pravila o povjerljivosti.

(The Verge)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije