Internet

LinkedIn Learning: Veliki broj besplatnih i plaćenih kurseva

LinkedIn Learning: Veliki broj besplatnih i plaćenih kurseva
Foto: Pixnio | LinkedIn Learning - Ogroman broj besplatnih i plaćenih kurseva

​LinkedIn Learning je besplatna aplikacija koja sadrži ogroman broj besplatnih i plaćenih kurseva, a dostupna je za Android, iOS i putem veb sajta. U ovoj recenziji ćemo se fokusirati na verziju za Android, ali sve što ćemo reći važi i za ostale platforme.

Kompanija LinkedIn je prije nekog vremena kupila veb sajt lynda.com koji se fokusirao na besplatne i plaćene kurseve za učenje, a sada je od sadržaja tog veb sajta napravljena i aplikacija. Kada instalirate LinkedIn Learning, prvo što treba da uradite je da se ulogujete. Za logovanje se koristi isti nalog koji se koristi za pristup LinkedIn veb sajtu, a ukoliko nemate ovaj nalog, moraćete ga napraviti. Sve ovo možete uraditi, kako iz LinkedIn veb sajta, tako i iz LinkedIn Learning aplikacije.

Kada se ulogujete, dobićete pristup bazi od preko 16 hiljada kurseva koji su podijeljeni po kategorijama. Ukoliko ste na LinkedIn-u uredili svoj nalog, to jest, dodali oblasti kojima se bavite, automatski ćete dobiti predloge kurseva iz tih oblasti.

Kursevi su u video formatu, a moguće je odabrati opciju da se pušta samo ton, bez slike, što je odlično ukoliko samo slušate predavanje i želite da uštedite mobilni internet. Pored ovoga, sve kurseve je moguće preuzeti, tako da im uvijek imate pristup, bez obzira da li imate internet ili ne.

Kada pronađete kurs koji želite, moguće je sačuvati ga na "Listu želja". U ovoj sekciji je moguće pravljenje kategorija u koje sami dodajete kurseve, što pomaže da se lakše snađete. Kada počnete sa gledanjem ili slušanjem kursa, ukoliko ga prekinete u nekom trenutku tokom gledanja, biće zapamćeno gdje ste stali, tako da kada želite da nastavite, nećete morati da tražite.

Takođe, kursevi sadrže i sekciju sa pitanjima i odgovorima, kao i zadatke za vježbanje i fajlove koji su potencijalno bitni za kurs. Da li i na koji način su iskorišćene ove opcije zavisi od autora kursa, tako da je odlično i to što korisnici mogu da ostave ocjenu koja će vam pomoći da znate da li je kurs dobar ili ne, pogotovu ukoliko se kurs plaća.

Što se kvaliteta same aplikacije tiče, nemamo nikakvih zamjerki. Sve radi savršeno, a sadrži odlične opcije za korišćenje na mobilnom telefonu. To koliko će vam koristiti zavisi od samih kurseva, kojih ima stvarno mnogo, ali da li će vam ona služiti bolje od neke druge platforme za učenje, morate sami da procjenite, prenosi "BesplatniProgrami".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije