Internet

LinkedIn uvodi opciju kvizova koji će verifikovati rezime korisnika

LinkedIn uvodi opciju kvizova koji će verifikovati rezime korisnika
Foto: Pixabay | LinkedIn uvodi opciju kvizova koji će verifikovati rezime korisnika

LinkedIn uvodi novu opciju Skills Assessment kvizove za procenu vještina. Kratki, standardizovani testovi omogućiće vam da dokažete svoje znanje o svemu, od raznih jezika kodiranja do Photoshop-a i Microsoft Excel-a.

Ako postignete rezultat 70% ili više, imaćete mogućnost da dodate oznaku "verifikovane vještine" na svoj profil. Od novine, nada se LinkedIn, imaće koristi i oni koji traže posao i oni koji zapošljavaju.

Oznaka "verifikovane veštine" mogla bi da ima veću težinu od "endorsment", a regruterima će biti lakše da traže kandidate koji imaju ono što oni traže. LinkedIn će takođe koristiti testove kako bi ukazao korisnicima na besplatne, srodne kurseve koje LinkedIn ima. Iz kompanije kažu da se radi o izjednačavanju uslova na konkursima.

"Želimo da svi imaju pristup mogućnostima na osnovu vještina koje imaju, bez obzira na poreklo ili mjesto u kome su išli u školu", piše u saopštenju za javnost.

LinkedIn je tokom protekle godine dodao niz upitnih karakteristika. Kopirao je Facebook reakcione tastere, dodao opciju glasovnih poruka i uveo QR kodove radi lakšeg povezivanja. Ako je sudeći po nazivu, Skills Assessment bi mogao da bude praktičniji alat. Kompanija kaže da će nastaviti sa dodavanjem procjena vještina tokom narednih nedjelja, tako da ako ne vidite svoju vještinu na spisku, provjerite kasnije ponovo.

(Engadget)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije