Internet

Mada - aplikacija za jednostavno i lako biranje odjevnih kombinacija

Mada - aplikacija za jednostavno i lako biranje odjevnih kombinacija
Foto: N.N. | Mada - aplikacija za jednostavno i lako biranje odjevnih kombinacija

Mi vjerujemo da bi odijevanje trebalo da bude lako. Možda život jeste težak, ali pronalazak odjevne kombinacije koja vam se sviđa ne bi trebalo da bude, ove riječi stoje na službenim stranicama nove aplikacije Mada, koja je u App Storeu ugledala svjetlo dana prošle sedmice.

Aplikaciju Mada osmislila je i pokrenula 22-godišnja studentkinja iz Bostona Madison Semarjian, koja je na ovu ideju došla u jednom očajničkom pokušaju da se obuče za sastanak.

Nakon što joj je prijateljica dala savjet da odabere ono u čemu se osjeća ugodno, Madison je taj savjet odlučila pretočiti u aplikaciju.

I upravo u tome leži jačina Mada aplikacije uzmu li se u obzir sve slične aplikacije koje su dosad okušale sreću.

Filozofija ove aplikacije bazira se na jedinstvenim odjevnim stilovima i individualizmu tako da vam neće savjetovati nešto sasvim drugačije od vašeg ukusa.

Inicijalne informacije o svojoj estetici svaki će joj korisnik dati ispunjavajući upitnik koji se sastoji od 10 stilskih pitanja.

Predložene stajlinge možete listati ulijevo ako vam se ne sviđaju ili udesno ako vam se sviđaju, a Mada će, što je češće koristite, sve više saznavati o vašim preferencama te će vam, na temelju prikupljenih podataka, moći ponuditi i korisnije savjete.

Madina krilatica glasi "Probudite stilistu u sebi", kojom nastoji pokazati da svi sami znamo što nam najbolje pristaje, jedino što je potrebno ponekad nas malo uputiti u pravom smjeru.

Madu, naime, možete konsultovati kada god želite - prije razgovora za posao, važnog sastanka ili odlaska u kino, a svu ponuđenu odjeću odmah možete i kupiti.

Madison naglašava da Mada ne forsira trendove jer smatra da je važnije da se dobro osjećate u odjeći koju nosite nego da gomilate odjeću skladno modnim diktatima koji vam možda uopšte nisu bliski.

"Željela sam da aplikacija ima ljudski dodir pa sam pri njenom kreiranju konsultovala stilistkinje Dženu Igneri, Džoi Torpe i Britu Briskoe", objašnjava Madison te dodaje kako se Mada ne mora nužno koristiti kao aplikaciju za šoping. Ona može biti i modni guru, prijateljski savjet ili maleni kutak za inspiraciju u trenucima kada ona nedostaje.

Ako, s druge strane, čeznete za novom garderobom, uz Madine stilske savjete lako ćete popuniti svoje vješalice jer je aplikacija prije lansiranja sklopila partnerstvo s više od 2.600 brendova i broji više od četiri miliona odjevnih predmeta. Madison je najavila kako trenutno radi i na muškoj verziji aplikacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije