Internet

Mark Zakerberg za komunikaciju koristi aplikaciju Signal

Mark Zakerberg za komunikaciju koristi aplikaciju Signal
Foto: NN Arhiva | Mark Zakerberg za komunikaciju koristi aplikaciju Signal

Otkriveno je da Zakerberg koristi Signal objavljivanjem svog procurjelog telefonskog broja, koji je potvrdio da direktor Facebooka koristi tu aplikaciju, iako je kompanija koju je osnovao i sama bila u centru skandala o narušavanju privatnosti korisnika.

Pored njegovog broja telefona, takođe su objavljeni i podaci koji uključuju njegovo ime, lokaciju, bračni status, datum rođenja i ID Facebook naloga, navodi se u online izvještaju.

"Mark Zakerberg svoju privatnost poštuje, koristeći aplikaciju za komunikaciju koja ima end-to-end enkripciju i nije u vlasništvu kompanije Facebook. Ovo je broj povezan sa njegovim nalogom iz nedavnog curenja podataka Facebooka", objavio je na Twitteru stručnjak za bezbjednost Dejv Valker sa screenshotom procurjelog Zakerbergovog broja telefona koji je rekao: "Mark Zakerberg je na Signalu."

Vijest dolazi u trenutku kada se mnogi korisnici premještaju na naizgled sigurnije alternative poput Signala, ogorčeni novom politikom privatnosti WhatsAppa, koji je u vlasništvu Facebooka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije