Internet

Meta omogućava kreatorima da prodaju digitalnu robu u virtuelnom svijetu

Meta omogućava kreatorima da prodaju digitalnu robu u virtuelnom svijetu
Foto: Unsplash/Muhammad Asyfaul | Meta omogućava kreatorima da prodaju digitalnu robu u virtuelnom svijetu

Kompanija Meta je počela da testira alatke za monetizaciju, koje korisnici mogu da koriste u okviru Horizon Worldsa.

Sada odabrana grupa kreatora može da počne da kreira digitalne predmete i efekte koje zatim mogu da prodaju direktno u virtuelnom društvenom prostoru. Sa uvođenjem ovog testa, samo korisnici stariji od 18 godina u SAD i Kanadi mogu da kupe tu robu.

Kreatori mogu da počnu da prave predmete koje žele da prodaju tako što će dodirnuti Commerce tab i gizmo u okviru Create moda aplikacije.

"Danas ovo pokrećemo kao test sa nekolicinom kreatora kako bismo dobili njihove povratne informacije, ali ove vrste alata su koraci ka našoj dugoročnoj viziji metaverzuma gdje kreatori mogu da zarađuju za život i ljudi mogu da kupuju digitalnu robu, usluge i iskustva", saopšteno je iz kompanije.

Meta je takođe počela da testira i bonus program sa kreatorima koji žive u SAD. Oni koji su uključeni mogu da zarade dodatni prihod tako što će ostvariti napredak u postizanju mjesečnih ciljeva koje je postavila kompanija. Meta neće prikupljati naknade za te bonuse i obećava da će ih u potpunosti isplatiti na kraju svakog mjeseca.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije