Internet

Microsoft Edge postaje pregledač skrojen za gejmere

Microsoft Edge postaje pregledač skrojen za gejmere
Foto: Ilustracija/Arhiva | Microsoft Edge postaje pregledač skrojen za gejmere
N.N.

​Microsoft je u najnovijoj inicijativi sugerisao i promovisao Edge kao najbolji internet pregledač za gejmere.

Kako bi potvrdio svoje navode, Microsoft je u Edge implementirao neke nove mogućnosti. Među njima je i dodijeljena početna stranica koja nudi najnovije informacije iz gejminga.

Tu je i mogućnost lakog pokretanja Xbox Cloud Gaming naslova, Clarity Boost, nova konfiguracija za Efficiency mod i panel sa strane za pristup ležernim igrama kao što je Microsoft Solitaire.

Clarity Boost omogućava izoštrava igru koja se streamuje, kako bi se omogućio da djeluje da slika ima bolji kvalitet. Edge Efficiency Mode gasi ostale procese u pregledaču, kako bi se resursi usmerili ka gejmingu.

Pored toga, Microsoft već testira i kalkulator koji je ugrađen u Edge, potom alatku koja trestira brzinu interneta i program za konvertovanje jedinica. Prema svemu sudeći, Microsoft na Edge gleda više kao na operativni sistem nego na internet pregledač.

Dodatno, Edge DevTools ima poboljšanu 3D View alatku za vizuelizaciju problema u razvoju veba, a tu su i noviteti za Edge Canary i Dev sektore.

Edge 103 je ušao u stabilni kanal, a dobio je automatsko mijenjanje profila, mijenjanje sertifikata klijenta, bolju sigurnost i druge funkcije, prenosi b92.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije