Internet

Microsoft više ne razvija Office Mobile aplikacije za Windows 10

Microsoft više ne razvija Office Mobile aplikacije za Windows 10
Foto: N.N. | Microsoft više ne razvija Office Mobile aplikacije za Windows 10

Microsoft trenutno preispituje svoju mobilnu strategiju, na način koji ima smisla na dugoročnom planu, a kompanija mijenja fokus nekoliko svojih projekata. Jedan od njih je Office Mobile za Windows 10, koji predstavlja skup aplikacija koje su korisnicima omogućavale da pokreću produktivni paket na uređajima kao što su Windows 10 Mobile telefoni.

Objavljene kao UWP (Universal Windows Platform), Office Mobile aplikacije za Windows 10 takođe podržavaju i tablete pokretane Microsoftovim operativnim sistemom.

Međutim, s obzirom na aktuelno stanje Windows telefona i postojeću stopu prihvatanja Windowsa 10 na tabletima, Microsoft planira da odustane od Office Mobile servisa i da se mesto toga koncentriše na Android i iOS verzije produktivnog paketa.

Međutim, ovakav razvoj situacije nije dramatičan koliko zvuči. Windows 10 Mobile je već blizu potpunog nestanka, a platforma dobija samo sigurnosna ažuriranja do sredine 2019. godine kada će potpuno nestati. PC korisnici i dalje imaju desktop verziju Office paketa koji ionako stiže sa naprednijim opcijama.

Fokusiranje Microsofta na Android i iOS ne predstavlja iznenađenje, posebno zbog činjenice da su dve platforme postale kompanijin prioritet na polju mobilnih objava.

OneNote UWP verzija će i dalje postojati, jer će biti uključena u Office 2019 paket za desktop.

(NN/benchmark)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije