Internet

Mnogo tabova, malo prostora: Uskoro rješenje za ovaj problem

Mnogo tabova, malo prostora: Uskoro rješenje za ovaj problem
Foto: N.N. | Mnogo tabova, malo prostora: Uskoro riješenje za ovaj problem

Svi smo se ponekad našli u situaciji da nam je otvoreno više desetina tabova u Google Chrome pretraživaču. Sa takvom gužvom, teško je u trenutku pronaći baš ono što nam treba.

Google hoće da olakša svojim korisnicima rad u Google Chrome-u, i uskoro će svima biti dostupno grupisanje tabova u pretraživaču, navodi PC Press.

Ovo će vrlo jednostavno funkcionisati, kako biste imali kompletnu preglednost na svojim radom. Ako želite da grupišete neke otvorene tabove, dovoljno je da ih desnim klikom dodate u željenu grupu. Ove grupe tabova možete označiti imenom, bojom, emotikonom ili kombinacijom sva tri pomenuta.

Istraživanje Googlea prije ove odluke pokazalo je da ljudi imaju tendenciju da grupišu tabove, po temama, hitnosti, kao što je na primer "ASAP", "ove nedjelje", "kasnije", ili po trenutnoj fazi, kao "nije započeto", "u toku" ili "završeno".

Ako recimo imate 36 otvorenih tabova, a želite da ih grupišete u 3 grupe, vi ćete na ekranu vidjeti tri grupe sa po recimo 12 stavki unutar njih.

Ovo nije nova ideja, jer OneTab, Cluster i Tobi već postoje kao ekstenzije za Chrome, ali je prvi put da Google sam pravi način da organizujete tabove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije