Internet

Mtel poslovno-finansijska aplikacija - uspjeh koji traje dvije decenije

Mtel poslovno-finansijska aplikacija - uspjeh koji traje dvije decenije
Foto: Ustupljena fotografija | Mtel poslovno-finansijska aplikacija - uspjeh koji traje dvije decenije

Kao neizostavan alat u svakodnevnom poslovnom radu, Mtel PFA aplikacija je odličan primjer korištenja kapaciteta Mtel IT sektora kao moćne snage u primjeni novih tehnologija i pružanju kvalitetne podrške poslovnim procesima.

Aplikacija „slavi“ dvadeseti rođendan i od velike je važnosti za kompaniju i izgradnju sopstvenog sistema, a takođe je obezbijedila i značajnu finansijsku uštedu.

Nastala u težnji da se podaci, procesi i izvještaji organizuju na najbolji način, PFA aplikacija je u potpunosti in-house rješenje na koju se naslanjaju drugi važni sistemi. Podaci se unose na jednom mjestu, tamo gdje su i nastali i dalje se propagiraju kroz čitav sistem.

PFA aplikacija je zasnovana na Oracle bazi podataka, korisnički interfejs je kreiran u Oracle Forms-u i pokreće se putem web pretraživača. Više stotina izvještaja je urađeno u Crystal Reports-u.

Danas se kreiraju i dodaju novi moduli u Oracle Apex-u, koji se naslanjaju na postojeću aplikaciju, kao i novi izvještaji u Jasper-u.

PFA aplikacija je u potpunosti prilagođena poslovno-finansijskim procesima i pod kontrolom stručnjaka iz m:tel-a. Samim tim brzo reaguje na sve promjene i nove zahtjeve, što se i pokazalo pri brojnim integracijama sa drugim sistemima i akvizicijama kada je urađena konsolidacija sa zavisnim društvima.

Takođe, svi novi zahtjevi korisnika se rješavaju brzo i maksimalno funkcionalno, moguća je i izrada ad-hoc izvještaja i dobijanje specifičnih podataka po potrebi.

Razvoj i unapređenje PFA aplikacije traje i danas kada se uz upotrebu savremenih tehnologija i iskustava neprestano pronalaze nova rješenja za lakše i kvalitetnije obavljanje poslovnih procesa. Aplikacije koje je IT sektor razvio trenutno imaju više od hiljadu korisnika.

Za različite potrebe, razvijaju se nove baze podataka, interfejsi i izvještaji, kreiraju se savremene i moderno dizajnirane aplikacije, a sposobnost i stručnost radnika kao i postojeća infrastruktura je snaga koju kompaniju m:tel čini jedinstvenom na tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije