Internet

MySpace izgubio svu muziku pohranjenu u posljednjih 12 godina

MySpace izgubio svu muziku pohranjenu u posljednjih 12 godina
Foto: N.N. | MySpace izgubio svu muziku pohranjenu u posljednjih 12 godina

Sva muzika pohranjena na servisu MySpace između 2003. i 2015. godine nepovratno je, čini se, izgubljena.

U e-pošti poslanoj korisniku Reddita pod nadimkom u/austinjckson službenik MySpacea zadužen za zaštitu privatnosti podataka objasnio je kako su 'zbog prebacivanja podataka na drugi web poslužitelj datoteke bile promijenjene, zbog čega ih nije bilo moguće prebaciti na nadograđeno web odredište'.

Vijesti kako su sporne datoteke izgubljene počele su se pojavljivati prije godinu dana, kada su iz MySpacea objavili kako imaju problema sa svim pjesmama i video zapisima starijim od tri godine. Tada su obećali riješiti problem, ali nisu naveli kad.

Sudeći po razvoju događaja, reklo bi se kako rješenje nije pronađeno i kako ne znaju vratiti izgubljene podatke. Osim muzike, izgubljene su i fotografije te video zapisi postavljeni na MySpace tokom tih 12 godina.

MySpace je bio najveća društvena mreža početkom dvijehiljadite. Poslužio je kao odskočna daska brojnim izvođačima i skupinama koji su i danas aktivni, od Arctic Monkeys do Enter Shikari. S pojavom Facebooka postupno je gurnut na marginu, piše Verge.

(NN/tportal.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije