Internet

Na TikToku ćemo uskoro moći tražiti i posao

Na TikToku ćemo uskoro moći tražiti i posao
Foto: Image by Lorendiz Gonzalez from Pixabay | Na TikToku ćemo uskoro moći tražiti i posao
N.N.

TikTok se polako diverzifikuje - od prvih dana kad smo na njemu uglavnom gledali plesne korake i sinkronizovano pjevanje, pa sve do danas gdje na popularnoj mreži možemo gledati videe sa savjetima za karijere, ponuda sadržaja nastavlja se povećavati.

Prema najnovijem izvještaju "Engadgeta", korisnici bi uskoro na platformi mogli pronaći i novog poslodavca.

Usluga, konkretno, testira alat za zapošljavanje koji će ljudima pomoći da pronađu poslove i kompanije, dok će poslodavci i brendovi lakše moći pronaći nove kandidate.

Nova opcija navodno neće biti zapečena u sam TikTok, već će se povezivati na internet stranicu posvećenu oglasima za poslove.

S obzirom da se ipak radi o TikToku, korisnici će moći objaviti video biografije koje će nakon toga moći zalijepiti i za korisnički profil.

Ovo bi mogao da bude jako dobar novi način na koji će brendovi pronaći kadrove koje traže s obzirom koliko mladi provode vremena na ovoj društvenoj mreži.

Novi alat bi sa druge strane, ako uzmemo samu prirodu TikToka, mogao dovesti i do situacije gdje ljudi gube poslove zbog stvari koje su objavili, prenosi "Tportal.hr".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije