Internet

Najpopularnije aplikacije na smartfonima: Koje vi koristite?

Najpopularnije aplikacije na smartfonima: Koje vi koristite?
Foto: Ilustracija | Najpopularnije aplikacije na smartfonima: Koje vi koristite?

Najnovije istraživanje Comscorea pokazalo je koje aplikacije se najčešće mogu vidjeti na personalizovanim početnim ekranima mobilnih uređaja svakog korisnika.

Deseto mjesto (23 odsto ispitanika) zauzeo je App Store, aplikacija koja korisnicima iOS operativnih sistema omogućava preuzimanje Appleovih aplikacija.

Devetu poziciju zauzeo je Instagram, sa 24 odsto ispitanika koji ga preferiraju. Ova aplikacija za objavu fotografija omiljena je među mlađim korisnicima.

Google Play Store, aplikacija koja korisnicima Android operativnih sistema omogućava preuzimanje Googleovih aplikacija, našla se na ekranima 26 odsto ispitanika, čime je zauzela osmo mjesto. To je ujedno pokazatelj da su Android pametni telefoni popularniji od Appleovih.

Sedmo mjesto pripalo je Google Searchu, aplikaciji koja je fabrički psotavljena na sve Android uređaje, dok je kod Applea treba preuzeti posebno. Pomaže u pretraživanju interneta, ali i samog telefona.

Čak trećina korisnika pri ruci uvijek ima YouTube, što je tu aplikaciju za pregledanje video sadržaja smjestilo na 6. mjesto po popularnosti.

Na mjestu broj pet našao se Facebook Messenger, Facebookova aplikacija za razmjenu poruka s prijateljima. Iako se Facebook našao na udaru kritika svojih korisnika kada je odlučio da Messenger pretvori u zasebnu aplikaciju, čini se da su korisnici to ipak brzo prihvatili.

Iznenađujuće, na 4. mjestu našao se Amazon. Doduše, možda i ne toliko iznenađujuće, ako se uzme u obzir da brojni Amerikanci kupuju putem pametnih telefona. Takođe je moguće da vrijeme na putu do posla skraćuju pregledajući Amazonovu ponudu i planirajući sljedeću kupovinu.

Treću poziciju osvojio je Google Maps, omiljena aplikacija za snalaženje u nepoznatom prostoru. Korisnici širom svijeta vole da je koriste za navigaciju.

Druga najpopularnija aplikacija na home screenu korisnika je Gmail. Čak 41 odsto korisnika je ima uvijek pri ruci i (pretpostavljamo) aktivno je koristi.

Ipak, neprikosnoveni kralj aplikacija na home screenu je Facebook. Ovu aplikaciju ima čak 46 odsto korisnika, a nalazi na home screenu skoro svake druge osobe u SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije