Internet

Najveći IT sajam bi mogao biti najdosadniji

Najveći IT sajam bi mogao biti najdosadniji
Foto: Timothy Dykes/Unsplash | Najveći IT sajam bi mogao biti najdosadniji

Brojna velika imena iz IT industrije otkazala su svoje planove da uživo prezentuju svoje nove proizvode i usluge u okviru CES 2022 sajma.

Najnovije kompanije, koje su objavile da neće imati svoje štandove i prezentacije uživo na ovom tehnološkom događaju, su AMD, MSI i OnePlus.

Ovo je jasna posljedica ubrzanog širenja omikron soja kovid-19 virusa, kao i ukupne epidemiološke situacije u svijetu.

AMD je najavio da će se prebaciti na virtuelnu prezentaciju, što je u najboljem interesu za zdravlje svih, prema navodima kompanije.

MSI je takođe otkazao svoje CES 2022 aktivnosti uživo. Tako će korisnici na raspolaganju imati "Gameverse" događaj 4. januara ili mogu da posjete kompanijin virtuelni ekspo prostor između 5. i 8. januara.

Pomenute kompanije se pridružuju brojnim brendovima, koji su se ranije već povukli sa CES sajma, koji je planiran uživo. Ovo uključuje kompanije Amazon, AT&T, GM, Google, Intel, Lenovo, Meta, Microsoft i T-Mobile. Nvidia će se takođe fokusirati na dvoju virtuelnu prezentaciju.

Samsung, LG i Sony, do trenutka pisanja ove vijesti, i dalje ostaju posvećeni prvobitnim planovima i održavanju svojih prezentacija uživo, u okviru CES ekspoa.

Consumer Technology Association (CTA), koji je organizator CES manifestacije, za sada i dalje planira da održi ovaj događaj uživo i vjeruje da su preduzete dovoljne zdravstvene i bezbjednosne mjere kako bi se zaštitili učesnici.

Problem za organizatora će svakako biti to što od CES 2022 sajma uživo odustaju najatraktivnije kompanije, koje privlače najviše pažnje, što bi moglo dovesti u pitanje i održavanje ove manifestacije, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije