Internet

Pratite nas na Google news

Nazvali dijete po provajderu pa dobili 18 godina besplatnog interneta

Nazvali dijete po provajderu pa dobili 18 godina besplatnog interneta
Foto: pixabay.com | Nazvali dijete po provajderu pa dobili 18 godina besplatnog interneta
N.N.

Kada roditelji biraju ime za svoje novorođenče, obično se trude da to bude nešto jedinstveno, ili da ima neko posebno značenje. Jedan bračni par otišao je korak dalje.

Internet provajder u Švajcarskoj, Twifi, uputio je poziv svim novopečenim roditeljima, nudeći 18 godina besplatnog interneta svima koji svoje dijete nazovu po njemu - Tvajfijus ili Tvajfija.

"Jednostavno nam pošaljite fotografiju izvoda iz matične knjige rođenih vašeg djeteta. Nakon verifikacije, Twifi će vam dati 18 godina besplatnog interneta", navodi se u oglasu. Suludo zvuči, a još je gore što su dvoje ljudi odlučili i da se ovome odazovu.

Tako je 30-godišnji bračni par, koji je iz očiglednih razloga želio da ostane anoniman, nazvao je svoju ćerku Tvajfija. Srećom, odlučili su da budu suptilni, pa joj je to srednje, a ne prvo ime.

Rekli su da će novac, koji bi inače potrošili na internet, odvajati sa strane 18 godina, kako bi mogli da joj priušte automobil kada postane punoletna.

"Želimo da ostanemo anonimni za okolinu, jer ne želimo nikome da se pravdamo. Jako nas pogađaju optužbe da smo prodali ime svog djeteta", rekla je majka.

Izvršni direktor kompanije Twifi, Filip Foš, obećao je da će plaćati internet ovoj porodici 18 godina čak i ako Twifi propadne.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije