Internet

Nemojte koristiti ove heštagove kada objavljujete slike djece

Nemojte koristiti ove heštagove kada objavljujete slike djece
Foto: N.N. | Tri heštaga koje roditelji ne bi smjeli koristiti kada objavljuju slike djece
N.N.

Mnogi roditelji bez previše razmišljanja jedva čekaju da podjele slike najnovije fascinantne stvari koju je njihovo dijete uradilo na svim društvenim mrežama, međutim, to ponekada može da bude veoma opasno.

Ove naizgled nevine slike vrlo lako mogu biti zloupotrebljene od strane stranac na internetu ako ih pronađu - a njihovo pronalaženje postaje sve lakše zahvaljujući heštegovima.

Predsjedavajući organizacije za zaštitu djece, Dejvid Anđelo, otkrkio je da pedofili na internetu pretražuju heštegove kao što su #BathTime, #NakedKids and #ToiletTraining kako bi lakše došli do slika djece, a ovo su takođe i heštegovi koje roditelji koriste kako bi dobili više lajkova za aktivnosti njihove djece.

„Roditelji naivno kače intimne slike svoje djece na društvenim mrežama, a nemaju pojma koliko je lako screenshotovati ih ili sinuti od strane seksualnih predatora koji potom te slike mogu da modifikuju, zloupotrebljavaju i objavljuju na drugim sajtovima“, tvrdi Anđelo.

Sudeći po ovoj organizaciji, veliki broj roditelja u projseku objavio 1.500 fotografija svog djeteta prije nego što ono napuni 5 godina.

On takođe upozorava da roditelji ne bi trebalo da koriste altate društvenih mreža koji otkrivaju lokaciju jer na taj način mogu da otkriju i gdje se dijete nalazi.

(Telegraf.rs)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije