Internet

Netflix radi na lajvstriming funkciji

Netflix radi na lajvstriming funkciji
Foto: Tumisu/Pixabay | Netflix radi na lajvstriming funkciji
N.N.

​Lajvstriming bi uskoro mogao da postane dio ovog gigantskog striming servisa, a pretpostavlja se da sadržaji emitovani uživo neće moći da se pauziraju, te da se premotavaju naprijed i nazad.

Odluka da se otvori kanal za "zabavu uživo" je došla nakon vijesti da bi Netflix u svoje programe uskoro mogao da uključi reklame, a za sada će se fokusirati se na stand-up specjiale i programe koji se ne prave po unaprijed spremljenim scenarijima.

Eksperti kažu da bi ova odluka možda mogla da ublaži gubitak korisnika, a javstriming se očekuje do kraja 2022. godine.

Što je otprilike u isto vrijeme kada kompanija planira da doda reklame i da radi na suzbijanju dijeljenja lozinki.

Po svemu sudeći gigant istražuje neke opcije koje do sada nije nudio u pokušaju da ublaži pad broja korisnika, nakon što je po prvi put za deset godina izgubio korisnike.

Prethodno je već počeo da se širi i u gejming ekosistem, a još nije jasno da li će pokušati da se bori sa drugim lajvstriming gigantima kao što su Twitch i YouTube, u smislu da će imati originalne kreatore na platformi koji će možda strimovati gejming ili neki drugi sadržaj.

Imajući u vidu gore pomenutu činjenicu da je Netflix zagazio i u gejming vode, sasvim je moguće da će i ovaj gigant u budućnosti nuditi sadržaj sličan Twitch-u.

 

(Telegraf.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije