Internet

Nije kraj za Windows 10: Microsoft testira nove funkcije

Nije kraj za Windows 10: Microsoft testira nove funkcije
Foto: Pixabay/Ilustracija | Nije kraj za Windows 10: Microsoft testira nove funkcije

Microsoft je najavio otvaranje Beta kanala za Windows 10 insajdere, čime je omogućeno testiranje novih funkcija za verziju 22H2. Iako je još ranije najavljeno da podrška za Windows 10 prestaje 2025. godine, izgleda da američki tehnološki gigant još uvijek ima planove za i dalje najkorišćeniji OS.

Kako prenosi Laptopmag, otvaranje Beta kanala za Windows 10 ne znači da će korisnici dobiti novo, veliko ažuriranje sistema, već će samo moći da testiraju nove funkcije za verziju 22H2, koja je inače posljednja velika nadogradnja objavljena 18. oktobra 2022. godine.

Osim toga, Microsoft ne planira da produži datum podrške za Windows 10, pa će i dalje podsticati korisnike na nadogradnju. Podsjetimo, podrška za Windows 10 se završava 14. oktobra 2025. godine i nakon tog datuma korisnici više neće primati besplatne softverske nadogradnje, bezbjednosne zakrpe niti tehničku podršku.

Ali, mnogi računari nisu kompatibilni za nadogradnju, pa će najvjerovatnije postati e-otpad. Analitičari Canalys Researcha još prošle jeseni su procijenili da će tokom dvije godine otprilike 240 miliona računara završiti na otpadu, prenosi b92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije