Internet

Nova opcija za Facebook i Instagram

Nova opcija za Facebook i Instagram
Foto: N.N. | Nova opcija za Facebook i Instagram

Meta predstavlja novu karakteristiku "Year in Review", koja stiže na Facebook i Instagram.

Korisnici na Facebooku moći će da podijele personalizovanu karticu "Year Together" (godina zajedno), koja naglašava prijatelje, emocije, mjesta i ljude koji su im, bar prema algoritmu, bili najvažniji u 2021. godini.

Novo iskustvo će biti ubačeno u feed i obuhvata aktivnosti na platformi tokom 2021. godine, a potom ih smješta u razglednicu koja se može dijeliti. Razglednica je dostupna od juče do 30. decembra, kako navodi TechCrunch.

Korisnici Instagrama "Playback" osvrt mogu objaviti kao vremensku kapsulu u okviru svog Story-ja. Za aktivaciju ove funkcije potrebno je objaviti više od tri priče ili imati aktivnu opciju arhiviranja Stories sadržaja. Platforma će predložiti koje priče želite da objavite, ali ih uvijek možete odabrati i sami.

Prošle godine je Instagram korisnicima pružao mogućnost izrade osvrta na proteklu godinu, a mogli su da objave do devet slika u kolažu. Ovoga puta, tu je metod u okviru aplikacije, za dijeljenje sadržaja za kraj godine.

Facebook i Instagam će novu funkciju ponuditi u vidu prijedloga, a korisnici će uvek imati opciju da je uređuju po svom nahođenju. Meta ističe da će obe opcije postati dostupne globalno tokom narednih dana.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije