Internet

Novi TikTok CEO je bivši Disney direktor striminga

Novi TikTok CEO je bivši Disney direktor striminga
Foto: N.N. | Novi TikTok CEO je bivši Disney direktor striminga

Matična kompanija "ByteDance" je angažovala Kevina Majer-a, Disney-jevog vodećeg čovjeka za striming servise poput Disney + i Hulu, na poziciji CEO TikTok-a.

Takođe će raditi kao ByteDance COO i biće odgovoran za podsticanje "globalnog razvoja" kompanije kao i muzike, gejminga i drugih oblasti. Majer će na poziciju stupiti 1. juna.

Majer je igrao ključnu ulogu u Disney-jevoj internet strategiji tokom godina. Radio je na povezanim web sajtovima poput "Go.com" i "ESPN.com", ali u posljednje vrijeme se istakao u ulozi nadzornog organa Disney + lansiranja. Usluga je uživala u ranom uspjehu sa preko 50 miliona pretplatnika za manje od pola godine.

Upravo sada to im spašava poslovanje – s obzirom da je većina bioskopa zatvorena zbog pandemije kovid-19, to je jedan od rijetkih načina na koji Disney mora da distribuira nove filmove javnosti.

Nije jasno kako će novi izvršni direktor oblikovati TikTok, iako će mu iskustvo sa strimingom zabave dobro doći. Ono što je sigurno je da stiže u pravo vrijeme.

"Sensor Tower" je utvrdio da su ljudi preuzeli TikTok 11 miliona puta u martu.

(Engadget)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije