Internet

Nvidijin besplatni nivo GeForce Now usluge će prikazivati reklame dok čekate da igrate

Nvidijin besplatni nivo GeForce Now usluge će prikazivati reklame dok čekate da igrate
Foto: Twitter / Printscreen | Nvidijin besplatni nivo GeForce Now usluge će prikazivati reklame dok čekate da igrate

​Nvidiain potpuno besplatan, probni period za njen servis za igranje u oblaku GeForce Now uskoro će biti nešto manje povoljan - od srijede, 28. februara, korisnici će početi da vide reklame.

One su samo za besplatan nivo - ne Priority ili Ultimate - i čak i tada, čini se da neće prekidati vašu igru. "Besplatni korisnici će početi da vide do dvije minute reklama dok čekaju u redu da započnu sesiju igranja", piše portparolka Nvidie, Stefani Ngo.

Trenutno, besplatan nivo često uključuje čekanje u redu da se oslobodi udaljeni računar prije svakog sata besplatne igre - sada, pretpostavljam da će tu biti i nekoliko reklama. Nvidia kaže da bi reklame trebalo da pomognu u plaćanju besplatnog nivoa usluge i da očekuje da će promjena "smanjiti prosječno vrijeme čekanja za besplatne korisnike tokom vremena".

Zamjerka besplatnom nivou GeForce Nowa nikada nije bila u redovima, već u tome što je to daleko najmanje impresivna verzija kompanijine usluge i ne pokazuje za šta je cloud gaming zaista sposoban. Za to, zaista morate isprobati GeForce Now Ultimate, koji vam daje snagu RTX 4080 u oblaku, značajno smanjenu latenciju i sada podršku za G-Sync monitore. Ali trenutno još uvijek košta 20 dolara mjesečno, bez besplatnog probnog perioda.

Kompanija planira da pošalje mejlove svim korisnicima besplatnog nivoa, 27. februara, da ih obavijeste o reklamama.

U oktobru, Nvidia je povećala cijene GeForce Nowa u zemljama izvan SAD-a. Nvidia je rekla da su povećanja cijena "usmjerena na povećane operativne troškove" u zemljama gdje su ih uveli. Mnoge striming usluge su imale povećanja cijena i uveli su nivoe sa podrškom za reklame u posljednjih nekoliko mjeseci, prenosi "PCpress".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije