Internet

Pratite nas na Google news

"Olakšani" Google postao dostupan u cijelom svijetu

"Olakšani" Google postao dostupan u cijelom svijetu
Foto: N.N. | "Olakšani" Google postao dostupan u cijelom svijetu
N.N.

Godinu i po dana od kada je predstavljena u Indiji i Indoneziji, lakša verzija Google Go aplikacije za pretraživanje stigla je i do korisnika u drugim dijelovima svijeta.

Budući da zauzima samo 7MB, aplikacija je zamišljena kao alatka za pretraživanje informacija na internetu, a na telefonima iz donjeg segmenta.

Pretraživač, pored toga što zauzima manje prostora, pamti i posljednje rezultate pretraživanja, a kako bi korisnik mogao da im se vrati ako iznenada ostane bez interneta.

Pored toga što je dizajniran za uređaje sa lošijim specifikacijama, Google Go ima i nekoliko funkcija koje su kreirane na osnovu potreba rastućeg tržišta.

Tako je aplikacija prošle godine dobila Lens funkciju koja dozvoljava da uz pomoć kamere čita tekstove koji se fotografišu, i to naglas.

Tu je i opcija za glasovno pretraživanje, te ona koja omogućava čitanje internet stranica onim korisnicima koji imaju poteškoće u čitanju, te bilo koje druge probleme zbog kojih nisu u stanju da samostalno tumače tekst.

Google Go je samo jedna od Go-aplikacija koje se kreiraju za potrebe tržišta u razvoju, pa je tu i Gmail Go koji nudi isto iskustvo, ali zauzima manje prostora, Gallery Go koja služi za organizovanje fotografija, a Google pored toga nudi i Android Go - verziju operativnog sistema za telefone sa slabijim kapacitetom.

(b92.net)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije