Internet

Olakšano podešavanje podrazumjevanog internet pregledača u Windowsu 11

Olakšano podešavanje podrazumjevanog internet pregledača u Windowsu 11
Foto: N.N. | Olakšano podešavanje podrazumjevanog internet pregledača u Windowsu 11

Microsoft konačno mjenja kontradiktornu opciju kod podešavanja podrazumjevanog internet pregledača.

Iako Windows 11 nije imao kontroverzne izmjene korisničkog interfejsa kakve smo viđali u Windows 8 verziji, Microsoft je i kod nove verzije operativnog sistema načinio neke neobične izbore kada su u pitanju podešavanja.

To se posebno odnosi na podrazumjevani internet pregledač. Ukoliko korisnik zaboravi da podesi podrazumjevani brauzer prvi put kada ga pokrene, nakon toga postaje veoma komplikovano da se pregledač podrazumjevano podesi (za razliku od onoga što smo imali kod Windowsa 10).

Dobra vijest je da je Microsoft svjestan negativnih komentara i reakcija korisnika i sada testira novu verziju Windowsa, koja će olakšati podešavanje podrazumjevanih internet pregledača.

Promjenu je otkrio developer Rafael Rivera, a korisnici sada mogu da izaberu da podese svoje podrazumjevane brauzere na sličan način kao što su to radili u Windowsu 10.

Do sada, ukoliko korisnik ne bi postavio podrazumjevane vrijednosti tokom prvog pokretanja pregledača, morao bi da ode u Windows 11 podešavanja i promjeni protokol za HTTP, HTTPS, .HTML i .HTM, što može biti zbunjujuće za one koji nisu vični tehnologijama.

Microsoft je u međuvremenu potvrdio ove promjene, ali nije poznato kada se očekuje da će biti dostupne javnosti. Trenutno je funkcija u fazi testiranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije