Internet

Otvorene prijave za treću Forvard konferenciju

Otvorene prijave za treću Forvard konferenciju
Foto: N.N. | Otvorene prijave za treću Forvard konferenciju
N.N.

Treća Forvard konferencija, u organizaciji Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo i Inovacionog centra Banjaluka, biće održana 9. i 10. decembra u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Svi zainteresovani koji žele da prisustvuju svoje mjesto mogu rezervisati prijavom na zvaničnoj internet stranici konferencije www.forwardconf.org. Broj mjesta je ograničen.

Treća Forvard konferencija ove godine okuplja preko 20 domaćih i regionalnih eksperata iz oblasti digitalne transformacije i pametnih rješenja.

"Digitalizacija javne službe: Prilika koja se ne propušta", "Zašto svakoj kompaniji treba digitalni način razmišljanja", "Ljudski resursi, izazovi i rješenja", "Istraživanje i razvoj kao pokretači promjena i razvoja digitalnih rješenja", "Podrška kompanijama u procesu digitalne transformacije", "Digitalni habovi", "Novi načini poslovanja: ugovori, plaćanje i finansije u digitalnom dobu"... samo su neke od tema o kojima će se govoriti na ovogodišnjem Forvardu.

"Učinite da digitalna transformacija funkcioniše: Uloga lidera" tema je o kojoj će govoriti Nils Loder, partner i glavni konsultant u kompaniji "Kvint" iz Amsterdama.

Prije 20 godina, Nils je definisao lični moto - obezbijediti za što više ljudi pristup vrhunskim IT uslugama. Ovaj moto doveo ga je do pozicije jednog od vodećih eksperata i praktičara u primjeni "Lean" principa u IT.

"Lean" je postao sinonim za učinkovitost procesa, počelo se izvoditi mapiranje procesa i automatizacija aktivnosti koje dodaju vrijednost usluzi, čime su "Lean" tehnike postale primjenjive u IT industriji. Njegova centralna briga, primijenjena u kontekstu

IT, je eliminacija otpada, gdje je otpad rad koji ne dodaje vrijednost proizvodu ili usluzi.

Iskustvo je pokazalo da je uloga lidera u današnjim organizacijama koje koriste "Lean", "Agile" i "DevOps" drugačija nego u tradicionalnim organizacijama.

Kvint je izgradio "mapu liderstva" koja osigurava da lideri znaju šta se od njih očekuje i šta treba da urade. Nils Loder govoriće o putovanju lidera od njihovog tradicionalnog načina vođenja do "Agile-Lean" liderstva. Šta se dešava s ovim vođama? Koji su izazovi? I kakvi su rezultati?

Predavanje "Učinite da digitalna transformacija funkcioniše: Uloga lidera" na rasporedu Forvarda je 9. decembra od 12 časova u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije