Internet

Ova unapređenja su spasila Google Maps

Ova unapređenja su spasila Google Maps
Foto: Pixabay/PhotoMIX-Company | Ova unapređenja su spasila Google Maps

Google je u nečemu bio veoma uspješan tokom 2023. godine, kada je u pitanju Maps servis.

Google Maps predstavlja veliki izvor informacija i podataka na koje se oslanjaju mnogi korisnici. Upravo ovo servis čini i vrijednom metom za prevarante, spamere, lažne recenzije i kritike, što dovodi do konstantne borbe Google-a sa zlonamjernim akterima.

Google ipak vjeruje da, uz pomoć vještačke inteligencije (AI), iz ove bitke izlazi kao pobjednik. Kompanija je objavila kakav napredak u segmentu mašinskog učenja je ostvaren kako bi se poboljšao Google Maps tokom 2023. godine.

Google već dugo koristi mašinsko učenje kako bi otkrio lažne recenzije, ali sa nadogradnjom tokom 2023. kompanija kaže da je uspjela da ukloni 45% više lažnih recenzija i ocjena svog servisa za mape u odnosu na godinu dana ranije.

Novi algoritam je to postigao tako što radi brže i ima duži raspon kako bi se primijetile neregularnosti. Pored toga, kompanija je tužila neke veće prevarante tokom 2023, prenosi b92.

Očekuje se da će tokom 2024. google biti još uspješniji sa svojim automatizovanim alatkama u borbi protiv prevara i spama na Maps servisu.

Google uvijek mora da obezbijedi mogućnost borbe protiv netačnih tvrdnji. Sa 20 miliona doprinosa dnevno za Google Maps, vjerovatno će biti i lažno pozitivnih rezultata. Baš kao i kada moderira Play prodavnicu, Google mora da se uvjeri da je moguće da ih identifikuje i ponudi rješenje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije