Internet

Ove tri aplikacije su prevarile 20 miliona ljudi

Ove tri aplikacije su prevarile 20 miliona ljudi
Foto: Pixnio | Ove tri aplikacije su prevarile 20 miliona ljudi
Nezavisne novine

Najnoviji izvještaj je razotkrio tri aplikacije koje su prevarile 20 miliona korisnika i servirale im veliki broj reklama.

Svi želimo da pronađemo brz i lak način da zaradimo novac sa strane. Još ako takva zarada uključuje neku zdravu aktivnost, onda je u pitanju pun pogodak.

Međutim, rijetko kada se ispostavi da je nešto što na brz i jednostavan način donosi rezultate bude i istinito. Upravo to pokazuje izvještaj proizvođača antivirusnog softvera "Dr. Web".

U izvještaju koji je objavio "Dr. Web", kreator softvera za uklanjanje virusa, na Google Play prodavnici postoje tri takve aplikacije koje su preuzete više od 20 miliona puta:

1. Lucky Step-Walking Tracker – preko 10 miliona preuzimanja

2. WalkingJoy – preko 5 miliona preuzimanja

3. Lucky Habit: health tracker – preko 5 miliona preuzimanja

Sve tri aplikacije funkcionišu na istom principu - korisnicima daju virtuelnu valutu nakon izvršenja određenih zadataka. To može biti prelazak određene distance, sticanje zdravih navika ili nešto drugo, a te valute se kasnije mogu zamijeniti za pravi novac. Ukoliko korisnici ne žele da rade zadatke, imaju mogućnost da gledaju reklame.

Ali i nakon gledanja niza reklama, aplikacije prikazuju još reklama navodno da bi se “ubrzao” proces preuzimanja nagrada. Aplikacije ne verifikuju nijedan od podataka u vezi sa plaćanjem koje su dali korisnici, tako da su šanse da će oni nešto zaraditi od gledanja reklama veoma male.

Ukoliko imate neku od navedenih aplikacija na svom Android telefonu, odmah ih izbrišite i obavezno skeniratjte uređaj nekim antivirus programom kako biste izbjegli bilo kakve probleme, prenosi "Vesti-Online".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije