Internet

Ovo je "smajli" koji je najviše korišćen u ovoj godini

Ovo je "smajli" koji je najviše korišćen u ovoj godini
Foto: Denis Cherkashin/Unsplash | Ovo je "smajli" koji je najviše korišćen u ovoj godini
N.N.

Uprkos preziru generacije Z, emodži suza od smjeha su najčešće korišćeni u godini koja dolazi.

Prema pisanju Njujork tajmsa, pandemija je uticala na sve aspekte života, od mode do hrane, ali je jedna stvar ostala ista - emoji koje šaljemo.

Prema podacima Unicode konzorcijuma, ponavlja se devet od deset onih iz 2019. godine, koja je bila posljednja godina sa objavljenom listom.

Crveno srce je bilo na drugom mjestu, dok broj jedan nije iznenadio stručnjake.

"Mnogi ljudi mogu da se poistovjete sa tim, čak i ako statistika ne bi izgledala potpuno isto ako pitate generaciju Z", kaže Aleksandar Robertson, istraživač u Googleu.

Posmatrano po platformama, situacija je nešto drugačija. Na Twitteru su suze od smijeha na drugom mjestu, dok su emoji koji plaču na prvom mjestu.

Činjenica da je velika većina standardnih 10 ostala u upotrebi uprkos pandemiji govori u prilog njihovoj fleksibilnosti.

"Ovo govori da ne moramo da komuniciramo širok spektar termina kao i veoma specifične koncepte", kaže kreativni direktor Googlea Dženifer Danijel koja dalje objašnjava da nam nisu bili potrebni kovid emoji jer postoje bicepsi, zakrpa i slično.

Zanimljivost koju otkriva statistika je da je emojimikroba skočio u upotrebi sa 1086. na 477. mjesto, ali nije bio među najkorišćenijima.

"Imamo još mnogo čemu da se smijemo i plačemo, bez obzira da li je u pitanju pandemija ili ne", rekla je ona, prenosi B92.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije