Internet

PayPal patentirao tehnologiju za borbu protiv ransomware-a

PayPal patentirao tehnologiju za borbu protiv ransomware-a
Foto: Ilustracija | PayPal patentirao tehnologiju za borbu protiv ransomware-a
N.N.

Gigant za digitalne isplate PayPal je patentirao cybersecurity tehnologiju kako bi zaštitio korisnike od kripto ransomware-a, navodi se u dokumentu američkog Zavoda za patente (USPTO) koji je objavljen 16. aprila.

Sistem opisan u patentu, pod nazivom "Tehnike ranog otkrivanja i ublažavanja ransomware-a", ima za cilj da poboljša otkrivanje ransomware-a i spriječi ga da zaključa pristup korisnicima njihovim fajlovima. PayPal-ov patent opisuje ransomware kao malver koji može da enriptuje originalne podatke i izbriše ne-enkriptovanu originalnu verziju, a zlonamerna strana obično zahtjeva od korisnika da plati u anonimnoj kriptovaluti kako bi dešifrirali podatke i fajlove.

Kao takav, PayPal namjerava da spriječi napadače da preuzmu fajlove korisnika tako što će otkriti prvu kopiju originalnog sadržaja fajla i spriječiti njeno brisanje ako je modifikovani sadržaj enkriptovan. S tim u vezi, patent takođe nastoji da otkrije da li ransomware radi na računaru, za koji se očekuje da ublaži ili izbjegne negativne efekte ransomware-a.

Prošle godine, PayPal je podnio zahtjev za još jedan patent kako bi povećao brzinu kripto-plaćanja korišćenjem sekundarnih privatnih ključeva kako bi se smanjilo vrijeme čekanja za transakcije između trgovaca i potrošača. Nedavno je globalni tehnološki gigant IBM podneo još jedan blockchain patent za upravljanje podacima i interakcijama za autonomna vozila.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije