Internet

Pet najboljih edukativnih aplikacija za djecu

Pet najboljih edukativnih aplikacija za djecu
Foto: N.N. | Pet najboljih edukativnih aplikacija za djecu

Ponekad može biti teško zaokupiti djecu, posebice kad nema škole i vrtića.

Većina roditelja obično poseže za tabletima ili mobilnim telefonima da se djeca mogu igrati kad im je dosadno. No, može biti teško odlučiti koje aplikacije vrijedi preuzeti (pa čak i kupiti), a kamoli odlučiti koje su sigurne i prilagođene djeci, prenosi wall.hr

U nastavku vam donosimo 5 aplikacija za učenje djece koja su starija od 2 godine.

Maša i medvjed

Omiljeni crtani film većine djece ima i svoju aplikaciju koja kroz edukativne igrice pomaže djetetu razviti koordinaciju pokreta. Dostupna je na engleskom i njemačkom jeziku, a besplatna je I za Android I IOS uređaje.

Imagination Playground 3D Builder

Imagination Playground je besplatna aplikacija koja ima mogućnost građenja virtualnih modela od 3D kockica, a starija djeca mogu naučiti i osnove graditeljstva, fizike i geometrije proučavajući kako gravitacija utječe na njihov model.

RunMarco

Besplatna Aplikacija RunMarco osmišljena je da djecu od najranije dobi uči logičkom razmišljanju i programiranju. Glavni je zadatak pomoći Marcu doći od točke A do točke B slaganjem ponuđenih naredbi.

Oli helps animals

Aplikacija koja pomaže osjećaj odgovornosti i pomaganja drugima kod djece. Djeca upoznaju što rade vatrogasac, policajac i liječnik te moraju riješiti različite zadatke poput gašenja vatre ili pomaganja bolesnoj mački. Namijenjena je djeci starijoj od 4 godine.

Sunčica

Ova edukativna besplatna aplikacija obuhvaća čitanje, brojanje, prepoznavanje predmeta i slova namijenjena je vrtićkoj i predškolskoj dobi pa je savršena opcija ako vaše dijete trenutno ne ide u vrtić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije