Internet

Poznati IT influenser isprozivao ChatBot-AI: Smeće

Poznati IT influenser isprozivao ChatBot-AI: Smeće
Foto: Pixnio | Poznati IT influenser isprozivao ChatBot-AI: Smeće

​Jutjuber i influenser u segmentu informacionih tehnologija, Markez "MKBHF" Braunli je na Twitteru isprozivao ChatBot-AI jer je njegovo ime koristio bez dozvole.

Još od početka 2023. godine ChatBotovi-AI su počeli da vode glavnu riječ u tehnološkoj industriji. Mnogi od njih koriste lica poznatih ličnosti i influensera za različite namjene.

Jasno je zbog čega Markez "MKBHD" Braunli, sa svojih 18 miliona pretplatnika na YouTubeu i nekoliko miliona na drugim društvenim mrežama, može biti privlačan kompanijama koje žele da njegov lik i djelo iskoriste u svojim proizvodima.

Međutim, ovih dana MKBHD odlučio da svoju frustraciju podijeli na društvenoj Twitteru i da isproziva ChatBota koji je odlučio da njegovu ličnost iskoristi bez dozvole.

U objavi je Braunli podijelio skrinšot ChatBota-AI koji koristi informacije o influenseru i upozorio korisnike o ovome. Takođe je ChatBota nazvao smećem.

U još nekoliko objava i komentara na reakcije korisnika Twittera, Braunli je istakao da nema problem s tim da kompanije treniraju AI na njegovom sadržaju, ali da mu smeta da se njegova ličnost koristi bez dozvole.

U drugom komentaru je istakao da nema problem ni sa tim da kompanije koriste njegovu ličnost sve dok ne upotrebljavaju njegovo pravo ime u svojim reklamama.

MKBHD nije jedini jutjuber koji je bio "žrtva" ovog ChatBota. Tu su i Cody Ko, MrBeast, Lex Friedman, Faze Rug i druga velika imena sa kojima korisnici mogu da ćaskaju, prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije