Internet

Predstavljena evropska ženska esport liga

Predstavljena evropska ženska esport liga
Foto: N.N. | Predstavljena evropska ženska esport liga

Iako nježniji pol odavno nije stran esportu i redovno viđamo djevojke da se takmiče i na najvišim nivoima, to i dalje ipak nije na dovoljno visokom nivou, posebno kada imamo u vidu koliki broj gejmerki zapravo postoji.

U to ime su se esport organizacije Challengermode i Female Legends organizovale da zajedničkim snagama pokrenu novo esport takmičenje na Evropskom tlu, pod nazivom Women’s Esports League(WEL).

Prva sezona ženske esport lige će krenuti početkom naredne godine, i planirani nagradni fond za prvu sezonu je 5.700 dolara. Iako je ovo relativno mali fond u ozbiljnim svjetskim okvirima, organizatori najavljuju da je plan da se on širi i povećava sa svakom narednom sezonom.

Kako kažu, cilj lige je prije svega da stvori “sigurnu” sredinu za žene željne takmičarskog esporta, u kome neće biti gledane drugačije samo zato što su žene, i da na taj način žele da podrže razvoj ženskog esporta.

U prvoj sezoni takmičarski naslovi će biti CS:GO i League of Legends, ali je takođe u planu da se i broj igara proširi u narednim sezonama.

(RUR)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije