Internet

Pretraživanje slika pozama?

Pretraživanje slika pozama?
Foto: N.N. | Pretraživanje slika pozama?

Google je otkrio za šta se može upotrebljavati procjena ljudskih poza u pretraživaču: na primjer, za pretraživanje slika. Mašinsko učenje nikada nije bilo zabavnije!

Ako se sjećate, prije nekoliko mjeseci Google je predstavio procjenu poza u svom pretraživaču, i to direktno iz njihovog eksperimentalnog odjeljenja. Sada Google otkriva kako je lako upotrebiti ovu zabavnu funkciju zahvaljujući magiji mašinskog učenja.

Vrlo je korisno pretraživati slike na osnovu drugih slika. To može biti zgodno u pogledu veličine i vrste datoteke. Može dobro doći kada pretražujete slike na osnovu sjenki. Ali šta sa pozama? Zvuči besmisleno pretraživati slike na osnovu poza, ali to je i dalje najbolja stvar koju možete raditi u vrelo poslijepodne jednog ljetnjeg petka…

Move Mirror, eksperimentalna vještačka inteligencija koja je predstavljena prije tri dana, zasniva se na PoseNet-u, samo što je dodatno razvijena. Kako bi pronašla odgovarajuću sliku, vještačka inteligencija upotrebljava „informacije o vašoj pozi“ – određuje 17 tačaka na vašem tijelu, poput ramena, zglobova i kukova. Pravi trik dolazi kasnije: dotična poza upoređuje se s bazom slika iz koje algoritam pokušava pronaći idealan par.

Kako biste ovo pokušali, potrebni su vam internet kamera i Google Chrome, u kom trebate samo otvoriti ovaj link. Ako se potrudite, možete napraviti i GIF.

(CNET)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije